آموزشگاه آرایشگری هنرسرا
پاکسازی پوست
آموزشگاه آرایشگری هنرسرا

آموزش آرایشگری حرفه ای و تخصصی در کلیه رشته های مختلف آرایش و مراقبت صورت، پوست، مو و ناخن در آموزشگاه آرایشگری هنرسرا
دریافت مدرک معتبر از سازمان فنی و حرفه ایی ایران و گواهی معتبر از آموزشگاه

ارتباط با ما

کراتینه مو

فهرست محتوا

کراتینه کردن مو

کراتینه متدی است که از آن برای براق ، نرم شدن و سلامت موقت و نیمه دائمی مو در سریع ترین زمان استفاده می‌شود. این روش هم برای آقایان و هم زنان کاربردی است و آن ها را از شر موهای وز، فر، آسیب دیده و خشک خلاص می‌کند. می‌توان گفت که انجام کراتینه مو حکم درمان و بازسازی موها را خواهد داشت.

به تازگی استفاده از این روش، طرفداران زیادی پیدا کرده است؛ اگر شما هم قصد انجام این کار را دارید، این مقاله از سایت را از دست ندهید. با ما همراه باشید.

کراتینه مو چیست؟

کراتینه کردن مو

کراتین یک نوع پروتئین است که به صورت طبیعی در بدن وجود دارد و برای ناخن، دندان و مو بسیار حائز اهمیت است. افرادی که دارای موی فر ، وز یا آسیب دیده هستند؛ در ساختمان موی خود به اندازه کافی کراتین ندارند. با انجام کراتین این کمبود جبران می­شود، به طوری که موها به طور موقت با کراتین پوشش داده خواهند شد.
برخلاف تصور عموم که کراتینه برای لخت و صاف شدن مو طراحی شده است، اما این­گونه نمی­باشد و کار اصلی کراتینه، ترمیم کوتیکول های آسیب دیده است که در نتیجه آن، براق می شود اما به طور مستقیم روی صاف و لخت شدن موها تأثیرگذار نیست. کراتین تا ۷۰ درصد باعث ترمیم و احیای مو و تا ۳۰ درصد باعث صافی و لخت شدن می شود؛ و بین ۳ تا ۶ ماه ماندگاری دارد.
معمولاً آرایشگر حرفه ای با توجه به موهای شما فرمول مناسبی برای کراتین را در نظر گرفته و انجام خواهد داد.

آیا کراتینه کردن مو خطرناک است؟

اگر این کار توسط آرایشگر غیر حرفه­ای انجام شود، از آنجایی که در کراتینه کردن مو به طور مستقیم از اتوی مو، آن هم به مدت حداقل ۹۰ دقیقه استفاده می‌شود، ممکن است به مو آسیب جدی وارد شود.
اگر موهای نازکی دارید، هرگز نباید از کراتین استفاده کنید زیرا قطعاً باعث ریزش مو خواهد شد.
مهم تر از همه اینکه کراتینه دارای موادی به نام فرمالدهید است که هم به آرایشگر و هم به مراجعه کننده آسیب خواهد زد زیرا طبق تحقیقات این ماده سرطان زا است. همچنین ممکن است آسیب‌های جدی به پوست برساند و حتی حساسیت و آلرژی به همراه داشته باشد. گاهی برخی از آرایشگران با اعمال ماسک مو غلظت این ماده را کم می کنند اما هرگز کاملا از بین نخواهد رفت، زیرا مقداری از آن جذب پوست شده و نمی‌توان با ماسک این تاثیر را از بین برد. بنابراین تا حد ممکن باید از موادی استفاده کرد که حاوی فرمالدهید نباشد.
در ادامه مقاله بیشتر در مورد عوارض و خطرات کراتینه‌ کردن ‌مو صحبت خواهیم کرد.

فرمالدهید چیست؟

فرمالدهید یک نوع ماده شیمیایی است که با نام متیلن اکسید یا متیل آلدهید نیز شناخته می شود. این ماده در دمای اتاق به صورت گازی بی رنگ همراه با بوی قوی و تند است. فرمالدهید حاوی بخارات سمی است.جالب است بدانید که در گذشته ای نه چندان دور، از این محلول تنها برای استریل کردن و ضد عفونی کردن لوازم پزشکی و بیمارستان ها استفاده می­شده است. در برخی از لوازم آرایشی به میزان 0/2 درصد نیز وجود داشته است.فرمالدهید در هر شکلی برای بدن خطرناک می­باشد؛ زیرا سمی و فرار است.

مضرات محصولات کراتین فرمالدهید دار

روغن های مناسب بعد از کراتین کردن
در حقیقت فرمالدهید مسئول صاف کردن یا ترمیم مو نیست، در عمل کراتینه کردن، لایه­ای از کراتین روی موها پوشانده می شود، سپس فرمالدهید پیوندهای عرضی با آمینواسیدهای موجود در کراتین برقرار کرده و باعث تثبیت کراتین بر روی مو خواهد شد.
فرمالدهید ماده­ای سرطان زا است و متاسفانه استنشاق بخار فرمالدهید و خوردن آن، مستقیماً باعث ایجاد سرطان خواهد شد. در برخی از شرایط جذب آن توسط پوست نیز خطرناک است. همچنین گاهی اوقات بوی تند و زننده آن باعث سوزش چشم­ها، دهان و بینی می شود.
بسیاری از شرکت ها مدعی هستند که محصولات آن ها فرمالدهید ندارد اما در اثر حرارت سشوار و اتو مو فرمالدهید تولید می کند؛ بنابراین باید حتما مراقب محصولی که می‌خرید، باشید و به آرایشگاه های قابل اعتماد مراجعه کنید.

بهترین زمان برای رنگ کردن موهای کراتین شده

اگر می­خواهید پس از انجام کراتینه، زیبایی موهای تان را با رنگ کردن چندین برابر کنید، می‌توانید پس از گذشت ۴ الی ۵ روز این کار را انجام دهید اما سعی کنید موهای کراتین شده­تان را به هیچ عنوان دکلره نکنید زیرا موادی در دکلره وجود دارد که اثر کراتین را نیز از بین خواهد برد و عمر آن را تا حد زیادی کاهش می­دهد.

تفاوت کراتینه کردن مو با ریلکسر( صاف کننده مو )

از هر دو روش برای صاف کردن مو استفاده می‌شود. ریلکسر با مواد شیمیایی که در آن وجود دارد، موها را به صورت دائمی صاف می­کند اما کراتینه کردن پس از مدتی شسته شده و از بین می رود و موقتی است.
در روش کراتینه و ریلکسر، مواد تشکیل دهنده متفاوتی وجود دارد. روش ریلکسر ساختار شیمیایی مو را تغییر می­دهد اما در کراتینه کردن مو، منافذ خالی موها را با پروتئین پر می‌کنند که به مرور زمان با شستشو از بین می رود.

انواع روش کراتین کردن مو

روش های کراتین کردن مو
صاف کردن و کراتینه مو نیز انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

روش برزیلی

کراتینه برزیلی؛ در ابتدا وزی مو را از بین برده و باعث صافی خواهد شد و حجم مو را حفظ می کند. این روش برای کسانی که موهای بسیار فر دارند، مناسب است. در این روش ابتدا مواد کراتینه را روی مو اعمال می‌کنند و سپس با یک برس گرد و سشوار آن ها را خشک کرده و در نهایت با اتوی مو صاف می­کنند. این پروسه یک ساعت زمان می‌برد. ماندگاری آن نیز بین 3 تا 6 ماه است. بهتر است که با استفاده از روغن های گیاهی مو را تغذیه کنید. خوشبختانه اکثر درمان‌های برزیلی فاقد فرمالدهید هستند و ضرر کم­تری خواهند داشت.

روش ژاپنی

در روش ریباندینگ یا همان کراتینه ژاپنی تا زمانی که ریشه ها رشد کنند، ساقه به همان صافی باقی می ماند. این روش بیشتر برای افرادی مناسب است که قصد لخت و صاف کردن موهای شان را دارند اما صرفاً برای رفع خشکی و زبری مو نیست. به کسانی که حالت دار بودن موهای خود را دوست دارند، کراتین برزیلی پیشنهاد می شود.

عوارض کراتینه کردن مو

خطر ابتلا به سرطان

در ترکیبات کراتین از فرمالدهید استفاده شده است که مواد سرطان زا شناخته شده اند که با استشمام آن بیشترین نگرانی می‌تواند درباره سرطان بینی و گلو باشد. هر چه مدت زمان تماس با این مواد بیشتر شود، احتمال سرطان زایی نیز بیشتر خواهد بود. هر چقدر هم که فرمالدهید موجود در هوا کم باشد، باز هم ممکن است برای افرادی که از آن هوا تنفس می‌کنند خطرناک باشد.  بوی فرمالدهید باعث گلودرد، سوزش چشم و سرفه خواهد شد. افرادی که با این مواد کار می‌کنند، نسبت به افراد دیگر سه برابر بیشتر در معرض سرطان قرار می گیرند. هیچ وسیله ای وجود ندارد که بتواند از جذب شدن فرمالدهید در سطح پوست پیشگیری کند. حتی ماسک‌های مویی که در سالن های زیبایی استفاده می‌کنند هم چاره ساز نخواهند بود.<استشمام طولانی مدت این مواد ممکن است باعث آسیب به سیستم عصبی مرکزی شود. این آسیب ها شامل افسردگی، تغییر در خلق و خو، افزایش سردرد، کاهش تمرکز، بی خوابی و کاهش حافظه و حفظ تعادل خواهد بود.

 مضر برای زنان باردار

مضرات کرایتن برای زنان باردار
سازمان بهداشت به زنان باردار یا زنانی که قصد بارداری دارند، توصیه می کنند که جدا از کراتینه مو خودداری کنند. هر گونه استشمام یا تماس با فرمالدهید ممکن است خطرات زیادی برای مادر و جنین به وجود بیاورد یا حتی باعث سقط جنین شود.

 آسیب دیدن مو

افرادی که موهای خود را کراتینه می‌کنند، زیبایی به آن می‌بخشند اما پس از گذشت دو الی سه هفته بافت موی آن ها آسیب دیده خواهد شد. به طور مثال موهایشان شکننده و خشک می‌شود اما همچنین ظاهری زیبا و صاف دارند و از حالت فر درآمده است اما پس از چندی شستشو صافی از بین خواهد رفت.

دوره پیشنهادی : آموزش رنگ مو

واکنش‌های آلرژیک

اگر فردی هستید که زمینه آلرژی دارید، سعی کنید برای کراتینه کردن کمی بیشتر فکر کنید. در مواد تشکیل دهنده کراتین، موادی وجود دارد که ممکن است موجب حساسیت برخی از افراد شود و این حساسیت می‌تواند علائمی مثل خارش و دون دون شدن های قرمز را به همراه داشته باشد. عوارض آلرژی به مواد کراتین غالباً شدید است.

 ریزش مو

ریزش مو
وجود برخی مواد کراتینه ممکن است باعث ریزش مو شود. برخی پس از اولین شستشو می بینند که موهایشان از ریشه شروع به ریزش می کند. برخی مجبور می‌شوند به پزشک مراجعه کنند یا حتی داروی ضد ریزش مصرف کنند. برخی از مواد کراتینه حاوی فرمالدهید کمتری هستند اما از طرفی کیفیت پایینی هم دارند و ممکن است بعد از یک بار شستشو اثر آن از بین برود.
تمام این عوارض در صورتی که به آرایشگاه حرفه‌ای و آرایشگر مجرب مراجعه کنید؛ تا حد زیادی کاهش خواهند یافت.

مزایا و معایب کراتین مو

مزایا کراتین مو

مناسب برای انواع مو :

می توان از روش کراتینه برای انواع مو استفاده کرد. حال موهای شما فر، صاف، مجعد، حالت دار یا حتی رنگ شده باشد. در هر صورت برایتان مناسب خواهد بود.

عدم آسیب رساندن به مو :

استفاده مداوم از سشوار و اتو مو و … باعث آسیب دائمی به موها خواهد شد اما کراتینه آسیب دائمی نمی زند و حتی گاهی می تواند آسیب های قبل را هم ترمیم کند.

تاثیر گذاری فوق العاده:

تاثیر گذاری بالا
از آن جایی که بعد از انجام کراتینه، مو برای مدتی حالت دار می ماند، در نتیجه نیاز به مراقبت کم­تری نیز دارد، بنابراین میزان استفاده از محصولات شیمیایی کمتر شده و موها سالم­تر می­مانند.

 حالت دهی آسان:

موهای کراتینه شده آسان­تر حالت خواهد گرفت و نیاز به استفاده از سشوار و اتو مو نخواهد بود، این گونه مو آسیب کمتری خواهد دید.

نیاز به مراقبت کمتر:

هر چقدر که موهای فر یا وزی داشته باشید، با انجام کراتینه موهایی صاف و نرم و براق خواهید داشت و تا حدود 2 الی 3 ماه این حالت ماندگار است.

شانه کردن راحت مو:

شانه کردن موها
هر چند که موهایتان وز هم بوده باشد، اما بعد از انجام کراتینه به راحتی شانه شده و حتی نیاز به نرم کننده هم نخواهید داشت.

بهبود کیفیت ساختار مو:

با انجام این روش، حفره­های ساقه مو با مواد کراتین پر شده، در نتیجه ساختار مو مستحکم ­تر و با کیفیت می­شود و باعث براقی و نرمی موهایتان خواهد شد.

بدون عوارض جانبی:

معمولا این روش عوارض جانبی جدی نداشته است (مگر این که توسط فردی غیرحرفه­ای و نابلد انجام شده باشد.)

مناسب برای مردان و زنان:

کراتین کردن مردان
استفاده از این روش هیچ گونه محدودیتی ندارد و برای زنان و مردان مناسب است.

تقویت موها:

مواد کراتینه سرشار از موادمغذی و ویتامین­های مفید برای مو است که علاوه بر براقی و از بین بردن وز موها، باعث تقویت ساقه مو نیز خواهد شد.

معایب کراتین مو

مصنوعی بودن محصولات کراتینه مو:

کراتینه ماده ای شیمیایی و طبیعی است که در ناخن و مو  و دندان یافت می‌شود، اما کراتینه ای که برای صافی مو اعمال می شود به صورت مصنوعی ساخته شده و به همین دلیل ممکن است بر روی پوست و چشم ها نیز اثرات جانبی داشته باشند اما با این وجود تا به حال عوارض قابل توجهی در این باره گزارش نشده است.

قیمت بالا:

هزینه بالای کراتینه کردن
انجام این روش بسیار پرهزینه است که با توجه به اندازه موها متفاوت خواهد بود. بعد از آن نیز برای ماندگاری نیاز به مراقبت دارد، که باید از شامپوهای مخصوص بدون سولفات استفاده کرد که خود نیز هزینه‌بر خواهد بود.

ماندگاری کوتاه مدت:

بعد از انجام روش کراتینه به موها به مدت ۲ تا ۳ ماه یا گاهی تا 4 ماه ماندگاری دارند اما بعد از این مدت دوباره به حالت اول خود بر می گردند که دوباه وز یا مجعد می­شوند.

احتمال آسیب دیدگی مو:

کراتین کردن انواع مو
در حالت کلی انجام کراتینه نه تنها باعث آسیب به موها نمی­شود، بلکه باعث تقویت آن نیز خواهد شد اما اگر از محصولاتی که برند معروفی ندارند و یا قیمت بسیار ارزانی دارند، استفاده کنید ممکن است آسیب ببینند. در کل باید به یک آرایشگر متخصص و با تجربه مراجعه کنید که موهای شما تحت حرارت زیاد قرار نگیرد و یا مواد شیمیایی به مدت زیادی روی مو نماند که این گونه باعث آسیب دیدگی آن خواهد شد.

ممنوعیت برای بانوان باردار:

همانطور که قبلاً گفته شد بلافاصله پس از اعمال کراتینه، ماده­ای شیمیایی به نام فرمالدهید آزاد می‌شود که هم برای جنین و هم برای مادر بسیار خطرناک است. بنابراین زنان باردار حتماً باید از انجام آن اجتناب کنند.

واکنش های آلرژیک:

برخی از افراد ممکن است به ماده کراتین حساسیت داشته باشند که باعث خارش و قرمزی پوست آنها می‌شود؛ بنابراین قبل از انجام آن خوب است که مقداری را پشت گوش یا بازوی خود تست کنید.

استفاده از شامپوهای خاص:

برای تداوم کراتینه مو باید از شامپوهای خاص و نرم کننده استفاده کرد و نیاز به مراقبت دارد که معمولاً مواد آن دارای هزینه زیاد است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این مقاله را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
Share on facebook
Share on telegram
Share on pinterest
Share on pocket
Share on whatsapp