- اکستنشن مژه چیست؟
- انواع اکستشن مژه
- چگونگی نصب اکستنشن مژه
- مراقبتهای قبل و بعد از اکستنشن مژه
- مزایا و معایب اکستنشن مژه
اکستنشن مژه یکی از آموزشهای مهم در آموزش آرایشگری است. که در مقاله “اکستنشن مژه چیست؟ مزایا و معایب آن” به طور کامل به مباحث بالا خواهیم پرداخت.
اکستنشن مژه چیست؟
اکستنشن مژه ، مژههای نیمه دائمی هستند که به مژههای طبیعی شما میچسبند و باعث میشود مژههای شما بلندتر، حجیم تر و تیره تر شوند.
اکستنشنهای متفاوتی در سالنها مختلف استفاده میشوند که شامل فیبرهای ابریشمی، مینک، فیبر مصنوعی با ظاهر طبیعی میباشند. آرایشگران طیف وسیعی از مدلهای مختلف اکستنشن را از لحاظ طول، فرخوردگی و رنگهای مختلف را به مشتریان پیشنهاد میدهند که فرد میتواند بر حسب سلیقه و ظاهر خودش یکی را انتخاب کند.
انواع اکستنشنهای مژه
مژه کاران از سه نوع مختلف اکستنشن مژه استفاده میکنند : ابریشمی، مصنوعی و مینک که از لحاظ تکنیکی همان اکستنشنهای مصنوعی هستند اما ظاهر طبیعی تری دارند. اکثر سالنهای مربوط به کار مژه، برای انتخاب انواع اکستنشن مژه ترجیح شخصی خودشان را پیش میبرند و در این مورد نظر شما را نمیپرسند.
*بنابراین اگر گیاهخوار هستید یا به گربهها حساسیت دارید، حتماً درخواست کنید که مژههای مینک برای شما استفاده نشود.
نوع اکستنشن مژه تاثیری در ماندگاری مژه ندارد، اما مژه ابریشمی ظاهر طبیعی تری نسبت به بقیه دارد. اما مژههای مصنوعی برای افرادی که میخواهند چشمانشان سیاه تر و بیشتر در معرض توجه قرار بگیرند، مناسب تر است.
این مژهها (مینک، ابریشم و مصنوعی) درجات مختلفی از طول یا فرخوردگی مژه وجود دارند که میتوانید از آنها یکی را انتخاب کنید. معمولا مژه کاران از مژه هایی با طول و فر خوردگی متفاوتی برای ایجاد یک چشم زیبا استفاده میکنند به این صورت که مژههای بلندتر را در گوشه خارجی چشم و مژههای کوتاه تر را در گوشه داخلی به کار میگیرند.
نکات مهم در اکستنشن مژه
- حالت چشم: بادامی، به سمت بالا، به سمت پایین، گرد، برآمده.
- سایز چشم ها: بزرگ و کوچک یا متوسط.
- پلک ها: تک پلکی، چشم بادامی که انواع مختلفی از پلکها هستند.
- جهت چشم: عمیق، پهن، بسته.
- رنگ چشم
- کیفیت مژههای طبیعی: از لحاظ طول، حجم، رنگ و فر خوردگی
- ترجیح خود شما: یک ظاهر طبیعی یا یک ظاهر خیلی جذاب و دراماتیک.
- هر گونه آلرژی و حساسیت.
- تحمل شما برای نگهداری از مژه ها.
مراحل انجام اکستنشن مژه
مژه مصنوعی معمولاً برای هر چشم دارای ۸۰ تا ۱۴۰ عدد تار میباشد که برای این فرمول و تعداد خاص، چسب نیمه دائمی استفاده میکنند. که به مژههای طبیعی آسیب وارد نمیکند و آنها را حساس نخواهد کرد. مژه مصنوعی به مژههای خود شما چسبانده میشود و به پوست نمیچسبد. فرآیند دقیق انجام کار مژه در سالنهای مختلف متفاوت است اما به طور معمول، شامل موارد زیر خواهد بود:
- ارزیابی: تکنسین باید خطرات و فواید اکستنشن را قبل از شروع کار، به شما بگوید. اگر لنز داشته باشید، از شما میخواهند که آن را در بیاورید.
- مشخص کردن طول اکستنشن و فرخوردگی: آرایشگر با پرسیدن سوالاتی که چه نوع ظاهری را میخواهید، و بر اساس ظاهری که میخواهید کار را شروع میکند. به یاد داشته باشید که مژه کار میتواند تصمیم بگیرد از ۳ الی ۴ طول مختلف اکستنشن برای شما استفاده کند. یعنی همانطور که گفتیم اکستنشنهای بلندتر در گوشه خارجی و کوتاه تر را در گوشه داخلی قرار دهد.
- تمیز کردن دور چشم: در ابتدای کار روی تخت مخصوص دراز بکشید، بدن خود را جوری تنظیم کنید که مژه کار راحت باشد. سپس شروع به تمیز کردن ناحیه چشم از هرگونه میکاپ، چربی و آلودگی میکند. پس اگر میکاپ نداشته باشید، کار راحت تر و سریع تر است.
- استفاده از چسب و ژل چشم: چشمانتان را در طول این فرآیند ببیندید که معمولاً یک الی دو ساعت زمان میبرد. که بسته به تعداد اکستنشنهای مژه، زمان آن متغیر است. مژه کار برای این که شما را آماده کند، مقداری ژل زیر چشم روی خط پایین مژه میزند تا مژههای پایینی تان ثابت بایستد تا مژه کار راحت تر کار کند. این ژل رنگ سفیدی دارد. در نتیجه مژه کار، راحت تر موهای مژه شما را میبیند. سپس با استفاده از یک نوار در دو طرف چشم ژلهای چشم را ثابت نگه میدارند. این نوار با مژههای شما تماس ندارد و هنگام درآوردن آن هیچ آسیبی به مژه وارد نخواهد کرد.
- اعمال: مژه کار با استفاده از موچین انتهای هر اکستنشن را از داخل چسب مژه میکند و سپس آن را به مژه شما میچسباند. در بیشتر موارد یک عدد اکستنشن مژه به یک عدد مژه طبیعی چسبانده میشود. اگر چه برای حجمهای بیشتر گاهی اوقات، اکستنشنهای چند تایی را به هر کدام از مژههای طبیعی میچسبانند. انجام این کار دردناک نیست اما ممکن است هنگام استفاده از موچین کمی استرس بگیرید، زیرا به چشم شما نزدیک میشود، در حالی که چشمان شما بسته هستند.
- خشک کردن: چسب مژه خیلی زود خشک میشود اما مژه کار احتمالاً ۱۰ دقیقه صبر کند تا مطمئن شود اکستنشنها به خوبی چسبیده اند. بعضی از مژه کاران یک عدد پنکه کوچک دستی را به اکستنشنها نزدیک میکنند تا سرعت خشک شدن افزایش پیدا کند اما بعضی دیگر ترجیح میدهند که چسب مژه در معرض هوای آزاد خشک شود.
- برداشتن نوار و ژل: زمانی که مژهها به طور کامل خشک شدند، مژه کار، ژل و نوار زیر چشم را بر میدارد. زمانی که آنها را برداشتند، مژههای تان را شانه میکنند. سپس از شما میخواهند که به آرامی چشم خود را باز و بسته کنید.
فواید اکستنشن مژه
- همیشه ظاهری آراسته دارید: یعنی هر روز صبح با مژههای بلند، بی عیب و نقص و جذاب از خواب بیدار میشوید. این فرآیند در زیبا کردن چشمان و ظاهر جذاب شما بسیار موثر است و باعث میشود که کمتر آرایش کنید.
- آرایش چشم به دلخواه شما: چهره شما طبیعی و دراماتیک و آنگونه که میخواهید دیده میشود و میتوانید طول و میزان فر بودن اکستنشنها را خودتان تعیین کنید.
- ضد آب: درست است که تا ۴۸ ساعت اول نباید به مژهها دست بزنید اما بعد از آن میتوانید شنا کنید، دوش بگیرید یا حتی عرق کردن هم به موها آسیب وارد نمیکند. با این حال هر چقدر که مژه هایتان را خشک تر نگه دارید، مدت زمان بیشتری دوام میآورند.
- بدون درد: کل فرایند ۱۰۰ درصد برای همه بدون درد است، از ابتدا تا انتها.
- خطر آن بسیار کم است: متخصصان پوست، جراحان پلاستیک و زیبایی شناسها موافق هستند که در اکثر بخشها انجام اکستنشن کار امنی است. البته خطراتی مثل حساسیت و عفونت وجود دارد که بسیار نادر خواهد بود .
معایب اکستنشن مژه
- حساسیت و خطرات عفونت : ریسک اصلی اکستنشن مژه حساسیت چشمان است. اکستنشن مژه معمولاً به چسب نیاز دارد تا بتواند به فولیکول طبیعی بچسبد. به همین دلیل چشمها به این مواد شیمیایی حساسیت بالایی دارند. پس اگر فرد به این مواد آلرژی داشته باشد، دچار التهاب و حساسیت در بافت چشم خود میشود. همچنین ممکن است این حساسیت عاملی برای پایین آمدن مژهها باشد. هر چیزی در اطراف چشم میتواند در اثر مواد شیمیایی حساسیت پیدا کند و به مژهها آسیب وارد کند. برای جلوگیری از واکنش آلرژیک بهتر است که یک تست روی دستان خود با این مواد چسبنده انجام دهید. همچنین میتوانید از متخصص زیبایی درخواست کنید که از دستکش فاقد فرمالدهید و لاتکس استفاده کند، زیرا این دو ماده به شدت حساسیت زا هستند.
- زمان بر و پر هزینه : اکستنشن مژه تقریبا ۱۸۰ تا ۴۰۰ تومن هزینه دارد و ترمیم آن تقریباً هر دو الی چهار هفته یکبار، با قیمت ۱۰۰تا ۲۰۰ تومن است. انجام کار اولیه تقریباً ۲ ساعت زمان میبرد و جلسههای ترمیمی تقریباً به یک ساعت زمان نیاز دارند.
- احتمال آسیب به مژههای طبیعی : حتی اگر پیش بهترین مژه کار هم بروید و از آن هم به خوبی مراقبت کنید، باز هم احتمال آسیب به مژههای طبیعی وجود خواهد داشت. همزمان که مژههای طبیعی رشد میکنند، اکستنشنها نیز بالاتر و بالاتر میآیند و از ریشه مژهها فاصله میگیرند. در نتیجه مژهها برای تحمل کردن وزن اکستنشنها فشار بیشتری را باید تحمل کنند که همین امر میتواند عاملی برای شکنندگی تارهای مژه باشد. مالیدن یا خاراندن مژهها هنگام خواب یا تماس با دست یا با هر چیزی در بالش میتواند عاملی برای آسیب دیدگی مژههای طبیعی باشد.
- افتادن ناگهانی : مژههای شما در هر برهه زمانی در مراحل مختلف رشد قرار میگیرند و به معنای این است که بعضی از مژهها در فاز رشد هستند اما بعضی دیگر آماده افتادن میباشند. در نتیجه چند هفته بعد از جلسه اول، بعضی از اکستنشنها همراه با مژهها میافتند و مژههای جدید جایگزین میشوند. مژه هایی بدون اکستنشن هستند اما بقیه اکستنشن دارند. همین امر میتواند ظاهر غیر جذاب و نامتعادلی را ایجاد کند؛ مخصوصاً اگر جلسات ترمیمی خود را در هر ۲ الی ۴ هفته رعایت نکنید.
- شستن صورت همراه با دردسر : به یاد داشته باشید که هنگام استفاده از اکستنشن مژه نمیتوانید چشمان خود را بمالید. یعنی باید با اطراف چشم کار کنید، مخصوصا زمانی که میخواهید صورت تان را بشویید.
آیا مژههای طبیعی بعد از اکستنشن دوباره رشد میکنند؟
اکستنشن مژه به تنهایی مژههای شما را خراب نمیکند. آسیب دیدگی به مژههای طبیعی نتیجه عملکرد نامناسب است. گاهی اوقات به دلیل استفاده از انواع نامناسب مژه مصنوعی امکان ریزش برای مژههای شما اتفاق بیفتد. اعمال اکستنشن هایی که بیش از حد برای مژه طبیعی شما سنگین هستند، به مژهها فشار زیادی وارد میکنند. مالیدن چشمها نیز میتواند باعث شکنندگی موها شود. به همین دلیل مراجعه منظم به یک متخصص در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. همانطور که گفتیم، میتوانید با درست انجام دادن هر کاری و پیدا کردن یک اکستنشن مژه مناسب، جلوی شکنندگیهای مژه طبیعی خودتان بگیرید. عواملی هم هستند که هیچ کنترلی روی آنها ندارید، مثلاً زمانی که هنگام خواب مژههای خود را مالش میدهید یا این که از لحاظ ژنتیکی چرخه رشد مژه طبیعی، سرعت بیشتری از حالت معمول داشته باشد که میتواند عاملی برای ریزش مژهها یا شکنندگی آنها باشد.
به یاد داشته باشید که مژهها تارهایی از مو هستند و در شرایطی که شما مشکل خاصی نداشته باشید، این موها رشد میکنند. به این معنا که مژههای شما دوباره برمی گردد. البته آسیب دیدگی به مژههای طبیعی قطعا اتفاق خوبی نیست اما در طول زمان رخ میدهد. هر شکنندگی یا هر ریزشی بعد از یک الی سه ماه بهبود پیدا میکند که به عنوان بخشی از چرخه طبیعی رشد مژه محسوب میشود.
برای جلوگیری از آسیب به مژهها حتما باید به یک جای مطمئن مراجعه کنید.
- تکنسین حتماً باید بعد از هر مشتری دستان خود را بشوید.
- از ماسک استفاده کند.
- روکش بالش ضد عفونی شده داشته باشد.
- دستگاهها را استرلیزه و ضدعفونی کند .
- از براشهای یکبار مصرف برای مژه استفاده کند.
* بنابراین از سوال پرسیدن در مورد نکات بهداشتی از تکنسین اصلا خجالت نکشید.
اکستنشن مژه تا چه مدت دوام میآورد؟
اکستنشن مژه میتواند ۶ الی ۸ هفته دوام بیاورد تا این که به طور طبیعی بریزد، مانند چرخه رشد مژههای خودتان. زمانی که موها شروع به ریختن میکنند، میتوانید دوباره به سالن مراجعه کنید و قسمتهای خالی را پر کنید و مدت زمان قرار گرفتن اکستنشن روی مژههای خود را طولانی تر کنید.
آیا با اکستنشن مژه میتوان آرایش کرد؟
اشکالی ندارد اما هنگامی که به جلسه ترمیمی یا کاشت مژه میروید، نباید هیچ سایه، خط چشم یا ریملی داشته باشید. هر چیزی روی پلک یا مژه روی نتیجه کار اکستنشن اثرگذار است، بنابراین حتما صورت خود را با دقت بشویید.
آیا با اکستنشن مژه میتوانیم دوش بگیریم؟
24 ساعت بعد از اکستنش مژه میتوانید به کارهای روزمره خودتان از جمله دوش گرفتن برسید فقط نباید مدت زمان طولانی در حمام بخار بمانید. اما دقت کنید که با مژههای خود ملایم رفتار کنید و هیچ گونه آبی قبل از 24 ساعت این زمان به مژهها نزنید.
آیا با وجود اکستنشن مژه میتوانیم ریمل بزنیم؟
متخصصان استفاده از ریمل همراه با اکستنشن را پیشنهاد نمیکنند. زیرا زمانی که میخواهید در انتهای روز ریمل خود را پاک کنید، باعث شکنندگی اکستنشن میشوید. برای استفاده از خط چشم از خط چشم هایی کرمی استفاده نکنید، زیرا این خط چشمها حاوی چربی و مواد چسبنده هستند که ممکن است چسب مژه را باز کند.
آیا میتوانیم چشم هایی که اکستنشن مژه دارند را بشوییم؟
برای شستن چشمها از پاک کنندههای مخصوص اکستنشن مژه استفاده کنید. محصولات دیگر حاوی موادی هستند که چسب اکستنشن مژه را ضعیف میکنند و باعث باز شدن آنها میشوند. اگر میکاپ کرده اید، از پدهای فاقد چربی استفاده کنید. به آرامی به سمت پایین بکشید و حرکات عقب و جلو را انجام ندهید تا کم کم اطراف پلک و مژههای شما تمیز شود. مراقب باشید به چشمها فشار وارد نکنید و آنها را نمالید.
آیا میتوان اکستنشن مژه را شانه زد؟
حالت اکستنشنها هنگام خواب یا دوش گرفتن دچار تغییر میشود، بنابراین به آرامی آنها را با یک عدد براش مخصوص مژه، هنگام بیدار شدن، بعد از دوش گرفتن و در انتهای روز شانه بزنید.
برای جلوگیری از این گره خوردگیها به کمر یا به پهلو بخوابید و دمر نخوابید و حتما از یک بالش ابریشمی استفاده کنید.
هزینه اکستنشن مژه
هزینه اکستنشن مژه بستگی به عوامل مختلفی دارد. به طور مثال؛ به تعداد تارها، کیفیت مواد استفاده شده و موقعیت جغرافیایی سالنی که به آن مراجعه میکنید،وابسته است.
اما به طور متوسط قیمت اکستنشن مژه چیزی حدود ۲۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان است. و هزینه ترمیم آن حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار تومان میباشد.
تفاوت کاشت و اکستنشن مژه چیست ؟
در اکستنشن مژه از موهای طبیعی به صورت شش ماهه استفاده میکند و آنها را به مدت ۶ ماه روی مژههای شما نگه میدارد. دو هفته یک بار هم فرد نیاز به ترمیم کردن مژهها دارد. اگر در اکستنشن مژه از تارهای مژه مصنوعی استفاده کنند، طول عمر آنها کوتاه تر میشود.
کاشت مژه باید توسط پزشک انجام شود. در کاشت مژه پزشک از موهای طبیعی خود فرد استفاده میکند. این روش همراه با بیهوشی است. به این صورت که ۵۰ عدد از فولیکولهای موی فرد وارد پلک میشود و حدوداً به ۲ ساعت زمان نیاز دارد.
متخصصان بر این باور هستند که کاشت مژه به علت نزدیکی آن به چشم مشکل ساز، پر دردسر و بسیار حساس است. در نتیجه اکثرا روش اکستنشن مژه را پیشنهاد میکنند.
ویژگیهای چسب مژه
- چسب مژه مصنوعی هرگز نباید به چشم شما آسیب وارد کند. در نتیجه نباید هیچ گونه ماده حساسیت زا داشته باشد. اگر چشم حساس دارید، از چسب هایی استفاده کنید که مخصوص چشم حساس هستند.
- همچنین نباید هیچ گونه ماده شیمیایی مضر داشته باشد. موادی مثل فرمالدهید که نگهدارنده هستند، نباید در چسب مژه مصنوعی وجود داشته باشد، زیرا آسیبهای زیادی را به چشم وارد میکند.
- چسب مژه نباید بوی تند داشته باشد. بوی تند باعث قرمزی، خارش و سوزش چشم میشود.
- چسب مژه مصنوعی ای خوب محسوب میشود که به سرعت خشک شود و از جابجایی مژه فرد جلوگیری کند.
- چسب مژه مصنوعی باید مقاومت خوبی داشته باشد اگر مقاومت آن کم باشد مژهها میافتند و اگر هم مقاومت بیش از حد زیاد باشد موها به راحتی جدا نمیشوند و گاهی هم مژههای خود فرد کنده میشود.
معرفی بهترین چسبهای مژه
House of Lashes Eyelash Adhesive
این چسب برای افراد مبتدی و حرفه ای مناسب است و باعث میشود که بتواند حجم سنگین مژهها را به راحتی نگه دارد و برای کسانی که اکستنشن پرپشت انجام میدهند، چسب عالی ای محسوب میشود.
Velour Lashes Lash Adhesive
این چسب مقاومت خوبی دارد. هیچ گونه رنگی ندارد. زمانی که آن را به مژه هایتان بزنید، در وهله اول سفید رنگ است اما کم کم بی رنگ میشود. علت سفیدی هم این است که میتوانید محل صحیح آن را ببینید. این چسب به زودی و به راحتی خشک میشود.
Tarte Tarteist Pro Lash Adhesive
این چسب برای چشمهای حساس عالی عمل میکند و توسط متخصصان نیز تایید شده است. برای افرادی مناسب است که بعد از کاشت مژه به شدت اشک میریزند. حتی میتواند برای افرادی که لنز دارند، هم مناسب باشد.
کلام آخر
پس قبل از استفاده از اکستنشن مژه باید در مورد موارد متعددی فکر کنید. اگر احساس میکنید که ریمل به اندازه کافی شما را راضی نمیکند، میتوانید با مراقبت خوب و پول اکستنشن مژه کنار بیایید، پس حتما یک آرایشگر حرفه ای و خوب در این زمینه پیدا کنید، از او مشاوره بگیرید و مطمئن شوید که آسیبی به مژههای شما وارد نمیشود.
منابع : COSMOPOLITAN | BYRDIE